Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med vgradno in klasično omaro?

Vgradna omara je za razliko od klasične omare popolnoma prilagojena prostoru, ovira niso niti razne inštalacije, stikala ipd. saj je za vsako situacijo v prostoru mogoče najti primerno rešitev. Ni praznih prostorov nad omaro, kjer bi se nabiral prah, prostor pa je tako popolnoma izkoriščen. Medtem ko imajo navadno klasične omare že dano notranjost, pa je pri vgradnih omarah izbira notranjosti in zunanjosti omare poljubna in popolnoma prilagojena željam kupca.

Kje vse lahko imamo vgradne omare?

Vgradno omaro lahko vgradimo praktično povsod: spalnice, otroške sobe, predsobe in hodniki, kuhinje, kopalnice, pisarne, vetrolovi, kletni prostori, …. Pa ne le to – z vgradno omaro si lahko tudi predelimo prostor ali pa si omislimo le drsna vrata. Vgradne omare so lahko med zidovi (t.i. niše), proste ali z enim zidom ob strani, poleg tega pa so odlična rešitev pri mansardah, kjer klasične omare praktično ne moremo postaviti.

Na kaj mora biti stranka pozorna (velikost prostora ..), ko želi naročiti vgradno omaro?

Vgradna omara je možna praktično v vsakem prostoru, glede na dimenzije, inštalacije ter druge specifike prostora poiščemo ustrezno rešitev. Če je omara npr preplitva (cca25 cm), najdemo reštev s krilno omaro; razna stikala lahko rešujemo z letvami ob omari ipd. Ko se odločamo za vgradno omaro, moramo poznati okvirne dimenzije prostora ter ostale posebnosti v prostoru (cevi, radiatorji, vrata ipd), sicer pa se pred naročilom opravi še strokovna izmera.

Kako poteka vgradnja omar na domu?

Na podlagi povpraševanja pripravimo neobvezujočo ponudbo ter izris, pri čemer upoštevamo vse želje kupca, ki so izvedljive. Pred naročilom opravimo strokovno izmero, ter nato korigiramo izris in ponudbo. Ko je stranka s pripravljenim zadovoljna, gre naročilo v izdelavo. Pred montažo se s kupcem dogovorimo o terminu montaže. Samo montažo opravljajo izkušeni in strokovno usposobljeni monterji. Izvedba je natančna, po montaži se prostor tudi očisti, če pa stranka želi, lahko opravimo tudi demontažo in odvoz starega pohištva.

Kako dolgo je povprečno potrebno čakati na vgradne omare, ki jih po naših željah pri vas naročimo?

Rok dobave za vgradne omare je cca 4-5 tednov, za sama drsna vrata pa lahko tudi manj.

Kakšne so sodobne vgradne omare (karakteristike)?

Notranjost omare naj bo podrejena predvsem funkcionalnosti in ne toliko modnim smernicam, saj je omara predvsem pohištvo, namenjeno shranjevanju. Pri notranjosti lahko izbirate med policami, obešalnimi palicami, izvlečnimi in prečnimi obešalniki, predali, košarami, obešali za hlače, pasove ali kravate, lahko pa so rešitve povsem specifične (npr. pisalna miza v omari).

Omaro lahko nato “oblečemo” v krilna ali drsna vrata. Predvsem pri drsnih vratih je paleta materialov zelo obsežna: iveral v barvnem ali lesnem dezenu, barvno steklo, jedkano ali tripleks steklo, furnirane plošče, usnje, fotoprint, tapete … Predvsem naj bo omara prilagojena prostoru, pri čemer moramo upoštevati že obstoječe pohištvo, stene in tla, velikost in osvetljenost prostora ipd. V kolikor želite omaro, ki bo delovala kot stena, naj bo zunanjost v umirjenih tonih (bež, bela, peščena ipd) Z živimi toni in različnimi kombinacijami materialov pa omaro povdarimo. Toplino in domačnost pa lahko dosežemo z izbiro materialov v lesnem dezenu. V zadnjem času pa se vse več strank odloče za omaro s fotoprintom (celotna vrata ali le del vrat), kar naredi omaro unikaten izdelek.